Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Hayatta İlk Defa Geleceğe Dönüş İzlemek

hayatta ilk defa geleceğe dönüş izlemek

Hayatta ilk defa Geleceğe Dönüş filmini 2000 yılında izledim. Hayatta ilk defa ailemle birlikte izlediğim geleceğe dönüş filmi tüm çocukluk hayatımın vazgeçilmezleri arasındadır. Bugün yeniden oynasa, ilk izlediğim gibi defalarca sıkılmadan izlerim.

Geleceğe Dönüş günlerce, aylarca, yıllarca hep hafızamın bir köşesinde yer etmiştir.
Hala da filmin adını duymak bile yetiyor anları hatırlamaya.
Ve o anılar bazen üzer, bazen de etkiler insanı derinden..

Hatırlarsanız 2000 yıllarında ülkemizde bilgisayarın henüz yayılma aşamasının başında olduğu yıllardır. Her evde bir bilgisayar bulmak biraz zordur. Peki bilgisayar neden her evde yoktu? Çünkü insanlarımızın alım gücü az ve istekleri sonsuzdu. 2000'li yıllarda, televizyon tüm çocukluk hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıydı. Televizyonda bir film, bir dizi ya da bir show varsa hep birlikte izlenir, hep birlikte gülünür ağlanırdı. Bu yıllarda eskilerin gelenekleri bozulmamış, insanlar bir araya daha sık gelerek bir sosyal faaliyette bulunabiliyorlardı. Böyle bir geleneğin son anlarını yaşadığım ve gördüğüm için kendimi çok şanslı hissederim. Ne bilgisayar fazla yaygınlaşmamış ne de eskilerin gelenekleri hala bitmemişti.

İşte böyle bir zamanda televizyonda gördüğüm Geleceğe Dönüş filmi beni benden almıştı. Peki neydi bu filmin beni benden alan yanı ?

Filmin Türü ve Oyuncuları

hayatta ilk defa geleceğe dönüş izlemek

Geleceğe Dönüş (Back To The Future); Robert Zemeckis yönetmeliğinde 1985 yılında yapılmış bilim-kurgu, mecera ve komedi türlerini bir arada barından türünün en iyi filmlerinden biridir. Öylesine iyidir ki Zemeckis, filmin çekimlerinin günlerce sürdüğünü hatta Geleceğe Dönüş"The Film That Would not Wrap" (Hiç Bitmeyecek Film) diye adlandırıp sersenişte bulunmuştur. Zemeckis, ayrıca çekimler sırasında hep uykulu olduğunu bu yüzden de çok kilo aldığını söylemiştir.

İyi ki almış diyoruz. Böylesine özel bir filmi insanlara kazandırdığı için iyi ki de kilo almışsın Zemeckis..

Filmin yapımcıları; Steven Spielberg, Bob Gale, Neil Canton, Kathleen Kennedy, Frank Marshall'dır.
Filmin başrol oyuncuları; Michael J. Fox (Marty McFly), Christopher Lloyd (Emmett Brown)'dur. Ve kariyerlerinin zirvelerini bu filme borçludurlar. Ayrıca filmin yardımcı oyuncularını da hatırlamamak olmaz.
Filmin yardımcı oyuncularıysa; Crispin Glover (George McFly), Lea Thompson (Lorraine McFly) ve Thomas F. Wilson (Biff Tanen)'dır.

Başrol oyuncularından Michael J. Fox (Marty McFly) ise çekimler nedeniyle uyumaya hiç vakit bulamadığını söylemiş. Film ve televizyon sektöründe olduşunu hayalim diyerek belirtmiştir.

Filmin Konusu

Dr. Emmett Brown geçmiş ve geleceğe zamanda yolculuk yapabilen bir zaman makinesi icat etmiştir. Dr. Emmett Brown'la Marty McFly, Delorean diye adlandırılan bu arabayla geçmişe ve geleceğe gider. Bu arada olan olumsuz olayların önüne geçebilmek için başından geçen olayı anlatan bir filmdir.

Filmin Öyküsü

hayatta ilk defa geleceğe dönüş izlemek

Filmin başında Marty McFly, Dr. Emmett Brown'un evine gelerek gitarını evde bulunan büyük bir amfiye bağlar. Gitarını eline alıp amfinin karşısına geçer. Gitarın teline dokunduğu an sesten dolayı geriye doğru uçar. İşte tam bu sırada telefon çalar. Telefonun ucundaki deha Dr. Emmett Brown'dur ve Marty'ye gece alışveriş merkezinin otoparkına gelmesini ister.

Ayrıca Marty amfinin sesini biraz fazla açtığını Dr. Emmett Brown'a söyler. Dr. Emmett Brown'da biraz serzenişte bulunduktan sonra saatin kaç olduğunu sorar. Marty saati söyler ancak Dr. Emmett Brown evdeki saatlerin yanlış olduğunu söyleyince Marty okula geç kaldığını farkederek telefonu kapatır. Okula geç kaldığını öğrenen Marty kaykayıyla birlikte okula doğru yönelir ve öykü böylece başlamış olur.

Gece olunca yorgun bir şekilde kalkan Marty, kamerasını ve kaykayını alıp Dr. Brown'un yanına gider. Gecenin ışıklarının yola yansımasıyla Marty doktorun yanına ulaşır.

Sevgili okuyucularım Marty'nin kaykayla gece yanan lambaların yollara yansıyan ışığıyla kaykay sürmesi ve Dr. Brown'ın yanına gittiği bu sahneyi çok beğeniyorum.
İnanın defalarca izlemişimdir. Mutlaka sizde ayrıntılı bir şekilde izleyin.
hayatta ilk defa geleceğe dönüş izlemek

Dr. Brown, "zaman makinesi" olarak adlandırdığı Delorean DMC-12 model bir arabayı bir tırın arkasından dışarı çıkarır. Arabayı uzaktan kumandayla konrol edebilen Dr. Brown, Marty'ye zamanda yolculuk yapabildiğini anlatır ve her anlatığını kameraya çekmesini söyler. Arabanın plütonyumla çalıştığını, saatte 88 mil hıza ulaşınca geçmişe veya geleceğe gittiğini Marty'ye anlatır. İlk deney köpeğin üzerinde denenir. Dr. Brown'un köpeğinin adi Einstein'dir. Dr. Brown onu 1 dk geleceğe yollar ve 1 dk. sorna araba geri gelir. Einstein'a gayet iyi herhangi bişeyden haberi olmamış bir haldedir. Dr. Brown, Einstein'ı yolculuğa çıkarmadan önce boynuna taktığı saatle kendi saatini karşılaştırır ve 1 dk fark olduğunu görür. Sevinir ve böylece ilk deneyinde başarıya ulaşır.

Herşey güzel giderken Dr. Brown'un plütonyumdan bomba yapma vaâdiyle kandırdığı Libyalı teröristler baskına gelir. Ve Dr. Brown vurulur. Tam Marty vurulacakken silah tutukluk yapar ve zaman makinesine binip oradan uzaklaşmaya çalışır. Ama kaçması için hızlanması gerekir. Tam o sırada hızı 88 mile çıkan araba 1955 yılına gider. Ve hikaye daha da zevkli bir hal almaya başlar. Marty, Dr. Brown'u kurtarabilecek midir? Bence mutlaka izleyin ve görün derim..

hayatta ilk defa geleceğe dönüş izlemek

Filmin Devamı

Filmin devam niteliğinde çekilen Back To The Future 2 ve Back To The Future 3 konularıyla bizi daha heyecanlandıracaktır. İlk filmin sizi yarıda bıraktığını düşünüyorsanız. Mutlaka izleyin. Zaten konuyu anlayacaksınız.

Hayatta ilk defa Geleceğe Dönüş filmini izlemek olağanüstü bir duygu olduğu gibi, her zaman izleyeceğim, gelecekte ki çocuklarıma da izlettireceğim yeri bambaşka olan bir yapımdır.

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger