Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

16 Temmuz 2016 Cumartesi

Hayatta İlk Defa 7'den 77'ye İzlemek

hayatta ilk defa 7 den 77 ye izlemek

Hayatta ilk defa 7'den 77'ye programını izlemek bir ayrıcalıktır. Neden diye soracak olursanız rahmetli Barış Manço'nun bizlere bıraktığı hafızalara kazınmış 7'den 77'ye programı düne, bugüne ve yarına hitap eden eşsiz bir programdır. Barış Manço 90'lı yıllarda çocuk olan herkesin aklında ve hafızalarında kalmıştır. Bugün hala anılan, bıraktığı izleri ve etkileri dün gibi hissedilen çok değerli bir sanatçıdır. Onun anısına vapur turları yapılmakta, müze olan evine ziyaret edilmektedir.

7'den 77’ye programı, Barış Manço ve Erkmen Sağlam'ın birlikte düzenledikleri bir aile ve eğlence programıdır. Dönemin kanallarından TRT'de yayınlanmıştır. İlk yayın tarihi 1988 yılına denk gelmekte olup oynadığı her pazar günü bizleri neşelendirmiştir. Programın açılış ve kapanış müziği Barış Manço'ya ait olan anahtar adlı şarkısıdır.

hayatta ilk defa 7 den 77 ye izlemek

7'den 77'ye televizyon programının içinde çeşitli bölümleri barındırır. Bu bölümler;

  • Adam Olacak Çocuk : Her hafta 7-8 çocuk ve ailesinin katıldığı bölümde Barış Manço çocuklara birtakım sorular sorar ve soruların sonunda onlardan şarkı söylemesini istemiştir. Söyledikleri şarkılar üzerinden en çok puanı alan çocuklara hediye verilir ve çocuklar o haftayı en mutlu şekilde geçirenler olarak hayatının en mutlu anlarından birini yaşamış olurlardı.
  • Adam Olmuş Çocuk : Bu bölümde Barış Manço; meslek yaşamında başarılı olmuş ünlü sanatçıları programa davet edip onlarla sohbet ederdi. 1994 yılında başlayan bu bölümün ilk konuğu Mustafa Sandal olmuştur.
  • İkinci Kahvaltı : 70 yaş üzeri yaşlıların programa konuk olduğu bölümdür.
  • Dönence Dünya Turu : Bu bölümde Barış Manço, dünyanın değişik bölgelerini gezerek oranın kültürünü yaşam tarzlarını bizlere anlatmıştır. Bu bölümde özellikle gezilen yörenin kılık kıyafet ve şarkıları gibi kültürel yönleri izleyiciye aktarılır.
  • Dere Tepe Türkiye : Türkiye'nin belli başlı tarihi ve turistik bölgelerini gezerek bizlere tanıtıldığı bölümden oluşuyor.
  • Manço Klip ve Yabancı Klip : Her program'da Barış Manço'nun bir klibi yayınlanır, sonrasında da dünya da popüler olan bir müzik klibi yayınlanırdı.
hayatta ilk defa 7 den 77 ye izlemek

İçlerinden en sık izlenen ve hafızalara kazınan bölüm Adam Olacak Çocuk 'tur. 7'den 77’ye programı 1998 tarihinde sona ermiş toplam da 378 bölüm çekilmiştir. Ve 1990 yılların en çok izlenen çocuk programıdır.

Barış Manço'nun programın sonunda söylediği;
"Programımızın sonuna geldik. Bana her konuda; ama her konuda yazmaya devam edin. Adresimi biliyorsunuz; Barış Manço Moda 81300 İstanbul. Tekrar ediyorum; Barış Manço Moda 81300 İstanbul. Haftaya karşılaşmak umuduyla, sağlıcakla kalın."
sözleri şu an hala ezbere söylediğim hatırladığım ve unutamayacağım sözleridir.

Günümüzde böylesine değerli bir sanatçının yokluğu derinden hissedilmektedir. Hayatta ilk defa 7'den 77'ye izlemek hayatım boyunca unutamayacağım sözleri içinde barındıran muhteşem bir duygudur.

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger