Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

26 Haziran 2016 Pazar

Hayatta İlk Defa Lc Wakiki'de Çalışmak

hayatta ilk defa lc wakikide çalışmak

Hayatta ilk defa LC Wakiki'de üniversiteye gittiğim zamanlarda 2010 yılında çalıştım. Öğrencilik hayatınızda zor zamanlar geçirdiğiniz günler olabilir. Belli bir ihtiyacınızı gidermek için çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Öğrencilik hayatınızda edindiğiniz tecrübelerin yeri çok ayrıdır. Okurken çalışmak, sizi çalışma hayatınıza hazırlar. İşte böyle bir düşünceyle belli bir süre Part-Time olarak bu firmada çalıştım.

Firmaya genelde tekstil mezunları başvursa da diğer meslek dallarından kişilerle karşılaşmanız içten bile değildir. Bu bile kendi başına LC Wakiki'nin çalışanlarına ve müşterilerine verdiği önemi göstermektedir.

LC Wakiki, yaklaşık 22.000'den fazla çalışanı barındıran, 27 ülkede 592 mağazası bulunan ve her geçen zaman içinde artan, merkezi İstanbul'da olan giyim mağazaları zinciridir. İsmini Hawaii adasında bulunan Waikiki plajından ve Fransızca "arkadaşlar" anlamına gelen "Les Copains" kelimelerinin baş harflerinden almaktadır.

hayatta ilk defa lc wakikide çalışmak

LC Wakiki'de Part-Time olarak çalışılsa dahi yoğun iş temposuna maruz kaldığınız bir ortam vardır. Ancak bu gayet doğaldır. Çünkü müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda onlara gerekli bilgileri vermelisiniz. Hangi müşterilerin hangi ürünleri satın almaları hakkında ve ya sorduklarında yardımcı olmanız gerekebilir. Bir ürünün stokta olup olmadığını kontrol etmeniz ve müşteriye bildirmeniz gerekebilir. Bir standın ve ya bir panonun değişmesi için çalışmanız gerekebilir. Bazen depo da bile yoğunluğun olduğu zamanlarda yardım etmeniz gerekebilir. Her ne şekilde olursa olsun gerçekten yorucu ama insan ilişkilerinizi ve kendinizi ispat etmeniz açısından yine de zevkli bir iştir.

Full time çalışanlar için durum çok daha biraz daha ağırlaşabilir. Ama çalıştıkça tecrübeleriniz sayesinde LC Wakiki sizi hak ettiğiniz yere getirebilir. LC Wakiki'de çalışmak için sabır, özgüven ve titiz olunmalıdır. Herşeyden önce kendinizi ifade edebilecek biri olmalısınız. Kendinizi ifade edebiliyorsanız müşterilere daha gerçekçi olabilir, onları kararsız kaldığı zamanlarda ikna edebilirsiniz. Bu da sizin gelişmeniz açısından önemlidir.

Demem o ki, Hayatta ilk defa LC Wakiki'de çalışmak benim için zevkli ve değişik bir duyguydu.

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger