Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

30 Haziran 2016 Perşembe

Hayatta İlk Defa Banka Sınavlarına Girmek

hayatta ilk defa banka sınavlarına girmek

Hayatta ilk defa banka sınavlarına 2015 yılında girdim. İş arayışı; okuldan mezun olduğumuz andan itibaren başlayan bazılarının hemen bulmasıyla, bazılarının ise arayışlarda olduğu süreçtir. Uzun süre iş aramanın etkisinden dolayıdır ki artık sadece çalışmak düşüncesine kapılıyoruz. Okuduğumuz bölümden iş bulmanın zor olduğu ülkemizde hayallerimizi gerçekleştirmek ancak çok çalışmanın ve sabrın sonunda gerçekleşebilmektedir.

Banka sınavları iş arayışı sürecinde girdiğim sınavların başında gelmekteydi.
Banka sınavlarına 4-5 kez girdiğim halde kazanamamıştım.
Her ne hikmetse kazanmak nasip olmadı.

Banka sınavına katılacak olan sevgili okuyucularım; sınavlarda sorulanlar hakkında sizleri şöyle bilgilendirebilirim. Sınavlarda Matematik-1, Genel Mantık, Grafik Yorumlama gibi konulardan soru sorarlar.

Matematikte, faiz problemleri ve hesaplamaları karşınıza kesin çıkar. Mantık soruları çıkacaktır. Örnek vermek gerekirse; sıra sıra sayılar verilerek bir sonrakinin hangi değer alacağını bulmanızı isteyebilir. Bu tür değerler örneğin; bir önceki sayının katı ve biri sonraki sayıya eklenerek ardışık şekilde karşınıza çıkar. Bölünebilme konularıyla karşılaşabilirsiniz. Bazı basit denklemler olabilir. Grafik yorumlama çok sık karşılacağınız konulardan biridir. Örneğin; bir grafik verip grafik hakkında bazı bilgieri verebilir ve bu gösterge hangi yılı kapsar diye soru sorulabilir. Yine grafik sorunlarında aritmetik ve geometrik ortalamaya göre sıralama isteyebilir. En az ve ya en çok hangi yıl satış yapılmıştır gibi sorular çıkabilir.

Şekil sorularıyla da karşılaşabilirsiniz. Belli şekiller verilip hangisi farklıdır diye sorulabilir. Bu gibi soruların mantığını şekilleri hep sağ yatırarak bakıp farkı bulabilirsiniz.

Sözel'de; "aşağıdakilerden hangisi diğerlerin farklıdır" gibi sorular sorulup birbirine yakın ancak farklı olan bir seçenek vardır. Bunu şu sekilde düşünün işçi-işveren, öğrenci-sınıf gibi yani bir kapsanan bir kapsayan şeklinde. Ayrıca apartman soruları, sıralama sorularıyla da karşılaşabilirsiniz. Örneğin; Ahmet ile can alt alta oturmaktadır. Ahmet çift sayıların bulunduğu bir katta Mehmet'te Can'ın 2 kat altında oturmaktadır vs. gibi karmaşık sorularla karşılaşabilirsiniz.

Banka sınavları genelde 1 saat sürer ve 60 tane soru sorulur. Her sorunun 1 dk'sı vardır. Bildiğinizi yaparak, bilmediğinizi sona bırakırsanız zamandan kazananırsınız. Daha sonra tekrar o sorulara dönüp yapabilecek zamanı elde edersiniz.

Bankalar; eğer bu sınavlardan geçerseniz sizi mülakata çağırır. Mülakattan geçerseniz belli bir süre size eğitim verilir. Eğitim sonucunda istenilen şubeye yerleştirilsiniz.

Hayatta ilk defa banka sınavlarına girmek benim için hayal kırıklığıyla sonuçlanan bir olaydır.

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger