Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

28 Haziran 2016 Salı

Hayatta İlk Defa Yürümek

Hayatta ilk defa 1991 yılında ilk yaşımda yürümüşüm. Doğal olarak bu bilgiyi ya annenizden ya da babanızdan öğrenmişizdir. Hayatta ilk defa yürümek şüphesiz anne ve babanızın en mutlu olduğu andır. Her seferinde de size hatırlatırlar ve her anlattıklarında da mutlu olurlar.

- Hayatta ilk defa yürüdüğüm an babam, futbolcu olacak ümidiyle bana topa vurmayı öğretmeye çalışıyormuş. Topu her sağ ayağıma koyduğu vakit, ben topa inadına sol ayağımla vuruyormuşum. Ve inanır mısınız bugün hala da sağ ayağımı güçlü vuruşlar yapamıyorum.. -

Doğduğunuzdan itibaren okul hayatımıza başlayana kadar ne öğrenebiliyorsak ailemizin bize gösterdiği temel eğitim sayesindedir. Davranışlarımızı, alışkanlıklarımızı, neleri yapıp neleri yapmayacağımızı, nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu bize öğreten ailemizdir. Ailelerimiz bizim disiplinli, tertipli, düzenli ve temiz olmamızı isterler. Çocukluk dönemimiz ailemiz için önemli olduğu gibi bizim açımızdan o kadar önemlidir. İçimizde ki yetenekleri, yapabileceklerimizi, yapmak istediklerimizi hayatta ilk defa ailemiz anlar.

hayatta ilk defa yürümek

Hayatta ilk defa anne demek annelerinizi çok mutlu ettiği gibi Hayatta ilk defa baba demek de babalarınızı o derece mutlu etmiştir.

"Büyüyünce ne olacaksın oğlum / kızım ?" diye sorduklarında hepimizin masumca verdiği cevaplar vardır. Ne kadar önemli ve özel bir sorudur ki hep olmasa bile bazen büyüyünce gerçekleşir. Ailemizin bu sözlerini çocukları büyüyünce onlara hatırlattığında da gözleri dolar ve gururlanır. Nasıl ki hayatta ilk defa öğrendiklerimizden mutlu olan ailemiz, büyüyünce gerçekleşen hayallerimizi duyduğunda da bir o kadar mutlu olabilmektedir.

Toplumuzun yetişmesi ve gelişmesi de ailemizin bize verdiği temel eğitimle başlamaktadır. Toplumdaki bir bireyin davranışı tüm toplumu etkileyebileceği gibi, toplumun davranışı da tüm dünyayı etkileyebilir. Eğitimli birey olabilmek temel eğitimi veren ailemizin bizi yönlendireceği ve vereceği destekle mümkün olabilecektir. Ailemizin vereceği destek sayesinde okuyabilecek kararlarımızı alırken yeteneklerimize göre tercihlerimizi seçebileceğiz. Ve seçeceğimiz her tercih bizi toplumun bir parçası yapacağı gibi aynı zamanda kendi benliğimizi de ortaya çıkaracaktır.

Ailemiz tüm hayatımız boyunca bizim için geleceğimiz için büyük zorluklarla mücadele ederler. Bu yüzdendir ki mümküm olduğunca onlara sahip çıkmalı ve üzmemeliyiz. Ailemizin bizim üzerinde çok emeği vardır. Bizim de onlara karşı bir o kadar minnet borcumuz vardır.

Hayatta ilk defa yürümek her ne kadar hatırlamak zor olsa da muhteşem ötesi bir duygudur. Ve geleceğin bireylerinin de göreceği ve karşılaşacağı hemfikirdir.

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger