Hayatımızda ki herşey bir ilk defayla başlar..

11 Ekim 2015 Pazar

Hayatta İlk Defa Half Life Oynamak

half life cover

Hayatta ilk defa Half-Life'ı 1998 yılında bir internet cafe'de oynadım.. Henüz 8 yaşındayken oynadığımdan beni epey korkutan bir o kadar da heyecan verici aynı zamanda da çok ilgi çekici ve sürükleyici bir Valve oyunuydu. Hatırlarsanız eğer o zamanlar en çok oynanan oyunların başında geliyordu Half-Life..

Peki Nedir Bu Oyunun Konusu ?

hayatta ilk defa black mesa

Oyun 1998 yılının Kasım ayında çıkmıştır. Oyunun türü birinci sahış nişancıdır. Doctor Freeman, Black Mesa'da çalışmalarını sürdürürken yanlış bir deney sonucunda ortaya çıkan yaratıklar tüm çalışmaları altüst eder ve Xen gezegeniyle dünya arasında bir yol açılır. Bu gezegenden gelen yaratıklar Black Mesa'ya kabus gibi çöker. İşte Half-Life, sorunun kaynağına ulaşmak için Doctor Freeman'in karşılaştığı zorlukları konu edinir. Oyun o dönemin en iyi oyunları arasında ve aynı zamanda en çok satan oyunları arasındadır. İnsanları kendine çekmiş ve bağımlılık seviyesine getirmiştir. Oyun, grafikleri acısından o yilin grafiklerine oranla iyi görünüyordu. Her ne kadar pixelleri gözükse de müthiş bir kurgusu ve konusu vardı. Bu bile ister istemez bizi oyuna bağlıyordu. Oyunun single-player bölümü oldukça uzun sürüyor multiplayer ve ya botlarla oynandığı zaman daha kısa ve belli bir sayıya ulaşılmaya çalışılıyordu. Bugün hala eski surumunu oynayan birilerini bulabilirsiniz.

İşte oyundan görüntüler...

hayatta ilk defa half life
hayatta ilk defa half life
hayatta ilk defa half life

Valve şirketi 2004 yılında bu efsane oyunun 2.si yani Half-life 2'yi çıkarmıştır. Bu oyunda grafikler daha doyurucu silahlar ve araçlar daha gerçekçi bir seviyeye getirilmiştir. Half-life 2'nin devamı olarakta Episode 1 ve Episode 2 olmak üzere paketlerde çıkmıştır. Hatta oyundan o kadar etkilenen bir grup vardır ki kısa bir film bile yapmıştır. Valve şirketi bu aralar uzun bir süredir sessizliğini korumakta ve herhangi bir yeni Half-Life sürümünü çıkarmamıştır. Ama tam 17 yıldır tanınan ve oynanan bu efsane oyunun devamı gelir diye bekliyorum. Hayatta ilk defa Half-Life oynamak müthiş bir duyguydu..

author
Yazar Hakkında
Merhaba Ben Fatih Ün. Bilgisayar Programcısıyım. Teknoloji ve bilişimle uzun yıllardır beraberim. 2015 yılında Blogger'la tanıştım ve blog yazarlığına başladım. Aşırı araştırmacı biriyim. Öğrenmek için çok çabalarım. Genellikle Rock dinleyicisiyim..

0 yorum:

Yorum Gönder


hayatta ilk defa

Son Yazılar

Son Yorumlar

Banner

Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Copyright © Hayatta Ilk Defa | Powered by Blogger